Soutzoukakia: Greek Baked Meatballs in tomato sauce

Soutzoukakia: mandonguilles gregues al forn amb salsa de tomàquet

Soutzoukakia: mandonguilles gregues al forn amb salsa vermella de tomàquet.


Per a les mandonguilles

- 2 llesques de pa integral torrades a marró mitjà

- 60 ml de llet/aigua

- 400 g de vedella picada/xa

- 1 ceba petita, picada

- 3 grans d'all, picats o picats

- 2 ous mitjans

- Julivert picat

- 1 cullerada de comí mòlt

- 1 cullerada d'orenga

- ½ culleradeta de nou moscada mòlta

- Sal i pebre

- Un raig d'Oli d'oliva verge extra grec


Per la salsa vermella

- Oli d'oliva verge extra grec

- 1 ceba mitjana, picada

- 2 grans d'all, picats o picats

- 110ml de vi negre

- 1 fulla de llorer

- 1 culleradeta de comí mòlt

- ½ culleradeta de nou moscada mòlta

- Sal i pebre



Coloqueu el pa torrat en un bol petit i cobriu-lo amb la llet o l'aigua perquè es remulli. Quan el pa estigui ben remullat, esprémer el líquid.


Transferiu el pa a un bol gran. Afegiu la carn de vedella i els ingredients restants de mandonguilles i amasseu bé fins que quedi ben combinat. Tapa la barreja de carn i deixa reposar a la nevera.


Preescalfeu el forn a 180 graus C. 


Mentre s'escalfa el forn, prepareu la salsa. En una cassola, escalfeu 2 cullerades d'oli d'oliva verge extra a foc mitjà fins que estiguin calents però sense fumar. Afegiu les cebes i deixeu-ho coure durant 3 minuts. Afegiu l'all i deixeu-ho coure un minut més, remenant regularment. Ara afegiu el vi negre i cuini per reduir a la meitat aproximadament, a continuació, afegiu-hi els tomàquets picats, el llorer i els ingredients restants de la salsa (guardeu una mica de julivert picat per a la cobertura). Porta a ebullició, després baixa el foc i deixa coure a foc lent durant 15 minuts.


Opcional: podeu fregir lleugerament les mandonguilles per tots els costats durant un minut abans de posar-les al forn si us agrada la textura.


Coloqueu les mandonguilles en una safata de forn lleugerament untada d'oli i a sobre amb la salsa. Coure durant 40-45 minuts.

Serveix amb arròs i a sobre amb julivert restant!

 

Troba les nostres altres receptes gregues senzilles aquí.

Per veure la nostra col·lecció de productes grecs de qualitat, consulta la nostra botiga!

Back to blog

Leave a comment